Mawayana Dili: Bir Moribund Dilin Hikayesi

Alinazik Tarifi, Nasıl Yapılır?


Orjinal Alinazik nasıl yapılır? Ali Nazik içinde neler var? Alinazik nasıl yemek? Ali Nazik tatlısı nasıl yapılır?

- 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

- 2 adet patlıcan

- 3 diş sarımsak

- 1 su bardağı yoğurt

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım limonun suyu

- Tuz

- Karabiber

- Zeytinyağı


Yapılışı:

1. İlk olarak patlıcanları közlemek için ocak üzerinde doğrudan alevin üzerinde közleyin. Patlıcanların kabukları siyahlaşıp yumuşayana kadar çevirerek közleyin.

2. Kızaran patlıcanları ocaktan alın ve bir bez veya poşet içinde 5-10 dakika bekletin. Bu şekilde patlıcanların kabukları kolayca soyulacaktır.

3. Soyulmuş patlıcanları doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsakları, yoğurdu, tuzu ve limon suyunu ekleyin. Karıştırarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışıma alinazik adı verilir.

4. Tereyağını bir tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Etleri kızartarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyerek etlere lezzet verin.

5. Kızaran etleri ocaktan alın ve servis tabağına alın.

6. Üzerine hazırladığınız alinazik karışımını dökün ve yayın.

7. Zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

8. Alinazik sıcak veya ılık olarak servis edilebilir. Yanında pilav veya ekmekle birlikte sunabilirsiniz.


Yorumlar